Helsingin taidegalleriat

Helsingin taidegalleriat ovat tutustumisen arvioisia hienoja vierailukohteita ja vapaapäivän viettopaikkoja. Taidegallerioita on Helsingissä useita. Ne sopivat niin turisteille kuin paikkakuntalaisillekin. Olen koonnut oheiseen listaan parhaat Helsingin taidegalleriat, joissa jokaisen tulisi käydä ainakin kerran elämässään. Helsingin taidegalleriat ovat pääsääntöisesti hyvien kulkuyhteyksien päässä, joten vierailu niissä on helppoa.

1. Annantalo, Annankatu 30. Annantalon taidegalleria on entinen kansakoulu. Sen suunnitteli arkkitehti Gustaf Nyström. Annantalo houkuttelee lapsia ja nuoria.

2. Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C 15. Suomen suurin kulttuurikeskus on tietenkin Kaapelitehdas. Sieltä löydät niin museoita kuin gallerioitakin.

3. Kulttuuritehdas Korjaamo. Korjaamo on Helsingin kansainvälisin kulttuuritehdas. Täältä löydät niin teatteria kuin kuvataidettakin.

4. Lokal, Annankatu 9. Lokal toimii rennossa ympäristössä. Lokal-minigalleriasta löydät kotimaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksia.

5. Taidelainaamo, Rikhardinkatu 3. Taidelainaamossa voit ihailla helsinkiläisten taiteilijoiden teoksia. Esillä on grafiikkaa, maalauksia, veistoksia, valokuvia ja piirroksia.

6. Valokuvagalleria Hippolyte, Yrjönkatu 8-10. Hippolyte on vanhin valokuvagalleria Suomessa. Esillä on pääasiassa suomalaista valokuvataidetta.

7. Galleria Huuto, Uudenmaankatu 35. Galleria Huutoa ylläpitävät taiteilijat. Näytillä on etenkin nuorien taiteilijoiden töitä.

8. Galleria Heino, Uudenmaankatu 16-20. Heinossa on esillä kotimaista korkealaatuista taidetta.

9. Kluuvin Galleria, Unioninkatu 28 B. Hieman piilossa sijaitseva Kluuvin Galleria on vierailun arvoinen. Täällä esillä on etenkin nuorempien taiteilijoiden taidonnäytteitä.

10. Kuvataideakatemian Galleria, Kasarmikatu 44. Jos opiskelijoiden taide kiinnostaa, kannattaa suunnata Kuvataideakatemian Galleriaan.

11. Gallerie Forsblom, Lönnrotinkatu 5. Gallerie Forsblomissa saat ihastella kansainvälisten huipputaiteilijoiden teoksia.

12. Galleria Kalhama & Piippo, Bulevardi 10. Kalhama & Piippo on yksi Helsingin upeimmista gallerioista. Täällä pääset katselemaan sekä kotimaisten että kansainvälisten taiteilijoiden teoksia. Listallani on vain murto-osa Helsingin hienoista taidegallerioista. Nämä ovat kuitenkin sellaisia, joihin itse usein päädyn omalla taidegalleriakierroksellani, ja johon ohjaan ulkomaalaiset vieraani. Galleriat ovat myös ikimuistoisia vierailupaikkoja lapsille, ja tutustuttavat pikkuväen upeaan taiteeseen. Suunnittele sinäkin oma galleriakierroksesi, joko valitsemalla taidegalleriat listaltani, tai vierailemalla jossakin muussa Helsingin hienossa taidegalleriassa.

(Visited 641 times, 1 visits today)