Muotialan yrittäjäksi Helsinkiin?

 

Muotiala on lähellä sydäntäni. Muoti on suuri intohimoni jo pelkästään vaatesuunnittelijan työni puolesta. Olen kuitenkin rakastanut muotia niin kauan kuin muistan. Jo pienenä tyttönä tykkäsin pukeutua, ja peilailla itseäni. Nyt olen onnellinen, kun saan tehdä työtä, jota rakastan.

Muotia seuraan niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Kuljen aina silmät valppaina, ja nappaan ideoita ihan kaikkialta. Niin vastaantulijoiden tyylistä, kauppojen näyteikkunoista kuin vaikkapa teatteriesityksistäkin. Löydän ideoita melkein, mistä tahansa.

Minulla on myös hyvät välit moneen stadin muotialan yrittäjään. Pääsen kurkkaamaan heidän kauttaan uutuuksia ennen muita, ja monesta yrittäjästä on tullut ystävä myös vapaa-ajalla.

Muotialan yrittäjiä on itse asiassa aika paljon. Etenkin pääkaupunkiseudulla. Kilpailu on kovaa, ja etenkin aloittavalla muotialan yrittäjällä pitää olla pohjakassa kunnossa. Moni ottaa lainaa, mikä on erittäin järkevää bisneksen kannalta. Esimerkiksi ferratumbusiness on hyvä lainantarjoaja, jota monet ystäväni ovat käyttäneet.

Mielestäni on hyvä, että muotialan yrittäjiä on paljon. Kilpailu on aina hyvä asia, mutta toivon ihmisten kiinnittävän enemmän huomiota ostamiensa vaatteiden alkuperään. Meillä on Suomessa paljon upeita suunnittelijoita, ja kotimaisten vaatteiden suosiminen tekee hyvää koko yhteiskunnalle. Itse yritän pitää balanssin. Suosin suomalaista, mutta ostan paljon myös muualta tulleita vaatteita.

Mielestäni Helsinkiin mahtuu vielä paljon uusia muotialan yrittäjiä. Muotialan yrityksen menestyksen kannalta tärkeintä on, että kysyntää on. Älä kilpaile hinnalla, vaan laadulla ja ainutlaatuisuudella. Ota rohkeasti lainaa, jotta voit tehdä yrityksestäsi alusta saakka sellaisen, millaiseksi sen haluat.

(Visited 186 times, 1 visits today)